Makasiinirannan kaava-alueelle rakentuu uusi asuinalue, joka sijaitsee aivan Forssan keskustassa. Alueen pääomistaja, urakoitsija ja rakennuttaja on Rakennusliike Laaksokunnas Oy. Yrityksellä on RALA-pätevyys ja -sertifikaatti.

Makasiinirannan pinta-ala on noin 32 500 m² ja kaiken kaikkiaan uudisrakennusoikeutta on 11 000 kerros-m². Alueelle tullaan rakentamaan kerros-, rivi- ja pientaloja, joista löytyy asuntoja niin pienille kuin suuremmillekin talouksille. Rakennusvaiheessa tulevilla asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa lopputulokseen ja valita mieleiset pintamateriaalit, kodinkoneet ja kalusteet.

Nimensä veroisesti alueelta löytyy suojeltu makasiinirakennus, jonka pinta-ala on 1 900 m². Makasiini tullaan vielä varmasti ottamaan alueen kehittyessä hyötykäyttöön. Toimiiko siellä tulevaisuudessa asukasyhdistys tai jokin kulttuuritaho vai käytetäänkö sitä pysäköintitilana, se jää nähtäväksi. Jos sinulla on ideoita tai ajatuksia, voit jättää oman ehdotuksesi makasiinin tulevaisuudesta yhteydenottolomakkeen kautta.

PALVELUITA ALUEEN LÄHELLÄ

Palveluita alueen lähellä

Loimijoen ja torin väliin sijoittuvan asuntoalueen ensimmäinen vaiheen työt saatiin päätökseen, kun As Oy Forssan Apretuuri valmistui kesäkuussa 2011. Kahdessa kolmikerroksisessa talossa on yhteensä 20 asuntoa.

Samaan aikaan aloitettiin projektin seuraavaa vaihetta, jossa päästiinkin jo ihan rantaan. Loimikadun toiselle puolelle rakentui kaksikerroksinen rivitalonomainen pienkerrostalo As Oy Forssan Sertinki, joka on varustettu sekä porrashuoneella että hissillä. Suuren kysynnän vuoksi As Oy Sertinki laajeni kahdeksi samanlaiseksi kuuden asunnon taloksi, joissa asuntojen koot vaihtelevat 55–110 neliön välillä. As Oy Forssan Sertinki valmistui kesäkuussa 2012.

As Oy Forssan Apertuuri sai jatkoa, kun As Oy Forssan Vooninki, lähti nousemaan toukokuussa 2012. Vooninki valmistui keväällä 2013 ja siihen tuli kymmenen asuntoa.

Makasiinirannan uusimmat rakennukset ovat kuusikerroksinen As Oy Forssan Puuvilla ja neljäkerroksinen Pumpuli, jotka rakennettiin Koulukadun puolelle. Puuvillan rakentaminen alkoi keväällä 2013 ja rakennus valmistui 2014. Puuvillassa on yhteensä 19 asuntoa. Pumpulin rakentaminen aloitetiin 2016 ja se valmistui 2017.

Makasiinirantaan nousevat rakennukset lainaavat nimensä Forssa-yhtiöiden historiasta. Mikäli sinulla on mitä tahansa kysyttävää, älä epäröi ottaa yhteyttä.